Uncategorized

MPS U-Turn på planer på att begränsa nybörjare i ratten

Regeringen har övergivit konceptet att sätta säkerhetsbegränsningar på nyligen kvalificerade unga förare, har Car Reveal lärt sig.
Flytten kommer trots en ny RAC Foundation-undersökning som visar starkt offentligt stöd, utöver regeringsfinansierad forskningsstudie som avslöjar exakt hur sådana begränsningar kan spara 430 liv per år.
Istället har det valts så kallade examen licensiering skulle “begränsa friheter”. David Davies, chef för parlamentets lobbypakter för vägsäkerhet, sa till Car Express: ”Jag har pratat med tjänstemän som har sagt att det inte kommer att hända. Vi är verkligen besvikna. ”
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

• Ny fordonsförsäljning upp 10 procent under de första sex månaderna av 2014
Enligt de ursprungliga förslagen behandlade nyligen kvalificerade chauffeurs under 24 års ålder ett utegångsförbud på natten, ett nedskärning av antalet unga passagerare som de kan ge och lägre alkoholgränser. Nästan en av åtta vägskador inkluderar en chaufför i åldern 17-19, medan en ny undersökning av RAC Foundation visar att två tredjedelar av vuxna chaufförer stödde förändringarna.
Men trots ett starkt stöd från parlamentsledamöter såväl som trafiksäkerhetsgrupper har regeringen stött sig från att publicera “grönt papper”, ursprungligen garanterat för förra våren, som startar processen för att ändringarna skulle bli lag.
“Den nuvarande regeringen har konsekvent garanterat ett miljövänligt papper om Young Chaufeur Security samt konsekvent misslyckades med att skapa den,” uttalade professor Stephen Glaister, chef för RAC Foundation. “Om detta var någon typ av andra områden inom folkhälso- och hälsopolitiken, skulle det finnas ett skrik.”

lakvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top