Uncategorized

Volkswagen skapar 10-växlad DSG-växellåda

Volkswagen har idag visat att himlen är gränsen när det gäller automatiska överföringar genom att avslöja världens första 10-växlad växellåda!
Det tyska företaget har avslöjat den nya DSG-växellådan med dubbla kopplingar tillsammans med en hel mängd andra smarta gröna tekniker. Det är företagets senaste framsteg mot målet att bli världens mest hållbara biltillverkare senast 2018.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

VW syftar till att nå det ambitiösa målet med ett program som det kallar “Think Blue”. Företaget säger att strategin består av tre delar: “Utveckla effektiva produkter och tekniker och aktivt involvera människor för att främja miljömedvetenhet och stödja miljömässigt relevanta och initiativ globalt.”
• De flesta ekonomiska bilar
Och företaget har också satt en annan djärv ambition-för att erbjuda den mest miljövänliga bilen inom varje marknadssegment. Det syftar till att göra detta genom att erbjuda bilar med kustteknologi som kallas “mild hybrid” som stänger av motorn när föraren tar foten av gasen som betyder start-stop tech kan användas vid flytten. Dessutom kommer lätta kroppspaneler att användas tillsammans med en infraröd reflekterande instrumentpanel som använder ett nytt svart pigment för att reflektera solsken och hindra kabinen från att värma upp för att minska belastningen på luftkonditioneringssystemet.
Men de stora nyheterna för Volkswagen är 10-växlad växellåda. Liksom VW-gruppens berömda sju-växlad låda som används under de senaste 11 åren är 10-växlad version utformad för toppmoment på 550 nm. Det är också samma storlek som sju-växlad version som innebär att den kommer att glida rakt in i VWs med MQB-plattformen som golf och nya Passat. VW säger att på grund av den tionde växelns långa kvot är koldioxidutsläppen potentiellt minskade och att framtida VW-SUV: er kanske inte behöver växellådor med separata låg- och högförhållanden.
Hur länge innan någon erbjuder en bil med en 11-växlad växellåda? Gör dina förutsägelser i kommentarerna nedan …

lakvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top