“För att komplettera våra vägar måste vi köra mindre eller köra mindre”

kasta ditt sinne tillbaka sex månader till den första veckan i januari. Dessa var de desperat mörka dagarna när ett ned-dumps-samhället för motorskapare och handlare (SMMT) medgav att ny bilförsäljning 2017 var mycket lägre än 2016.
Många människor inom bilindustrin förlorade, liksom HM Treasury. Glöm aldrig att för varje 25 000 £ nya bilar som inte sålts, förlorar regeringen 5 000 pund i moms.
Annons – Post fortsätter nedan

• Bästsäljande bilar i Storbritannien 2018
Men en nedgång från år till år i ny bilförsäljning, i kombination med betydande mängder gamla bilar som skrotas, indikerar åtminstone färre bilar, skåpbilar och lastbilar på vägen, och lite mer utrymme, eller hur? Er, fel. Det har aldrig varit mycket fler bilar framför och bakom dig.
Det är förvånansvärt cirka 50 procent mycket mer i användning i Storbritannien idag än 1997. Enligt just publicerad avdelning för bärdata, i slutet av 2017/start av 2018, var 37,7 miljoner på brittiska vägar. SMMT hävdar att det är 39,7 miljoner. De har båda fel, eftersom det verkliga antalet är lätt norr om 40 miljoner efter att ha tagit i ofta ignorerade (och olagliga) oregistrerade/olicensierade bilar på vägen, plus lagliga plattor.
När jag var liten reste vägbilar i Storbritannien kollektivt tiotals miljarder miles per år. Nu gör de varje år 300-400 miljarder mil på brittiska vägar. Nätverket känns långsammare och mycket mer trångt än någonsin eftersom det är det. Och det är oundvikligt att det kommer att bli ännu mer överfullt eftersom det nuvarande antalet licensinnehavare växer från 48 m till mycket mer än 50 m, i linje med officiella prognoser att den brittiska befolkningen kommer att träffa 70 miljoner till 2020 -talet.
Annons – Post fortsätter nedan

lakvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top