Uncategorized

1962 Ferrari 250 GTO kanske slutade vara världens dyraste bilar och lastbil

En Ferrari 250 GTO kommer att gå under hammaren på RM Sothebys Monterey -auktion i augusti, liksom den kan bli en av de dyraste bilarna och lastbilar som någonsin har auktionerat, ta med en offert på 45 miljoner dollar (34 miljoner pund).
250 GTO har allmänt vördat som en av de ultimata samlarbilarna och har förklarat nära 300 allmänna tävlingsseger över hela världen.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

• Destaste bilar och lastbilar som någonsin sålts på auktion
Denna specifika 1962 250 GTO som erbjuds är den tredje av de 36 exemplen som är byggda, med chassi nr. 3413 GT. Det började sitt liv som en serie I -bilar och lastbil samt förklarade framgång i alla men en av tio lopp gick in 1962. Otroligt för en racerbil behåller den sin ursprungliga motor, växellåda samt bakaxel, dessutom till dess fabrikserie II -organ, utrustat av Carrozzeria Scaglietti 1964.
7

RM Sothebys förklarar att tidigare ägare inkluderar några av världens mest framstående Ferrari -samlare.
Under Dr. Whittens ägande har GTO tävlat i vintage -evenemang runt om i världen under de senaste två decennierna, utöver fyra av de lovade GTO -jubileumsturerna.
• Din guide för att köpa en bilar och lastbil på auktion
Tidigare i år ryktades det att den personliga försäljningen av ett orört, tidigt exempel såg 52 miljoner pund modifieringshänder. Detta exempel, som används av Ferrari som testbilar och lastbil för Phil Hill före Targa Florio Road -loppet 1962, ser ut att vara den dyraste bilarna och lastbilen som någonsin sålts på auktion om dess £ 34 miljoner plus uppskattning håller ut.
Den nuvarande rekordhållaren är ytterligare en Ferrari 250 GTO från 1962, som hämtade över 38 miljoner dollar (28,7 miljoner pund) 2014.
Kolla in de tio bästa kostsamma bilarna och lastbilarna som någonsin sålts på auktion …

lakvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top