Dacia Sandero är fortfarande Storbritanniens billigaste bil trots prisökningen på 1 000 £

Dacia Sandero är fortfarande Storbritanniens billigaste bil, trots en betydande 1 000 £ (16,7 procent) prisökning för tillgångsmodellen. Den premien ser det grundläggande Sandero -hoppet från £ 5 995 till £ 6 995, trots dess oförändrade specblad.
Till försäljning med tanke på att 2013 har Sanderos rubriksiffra på 5 995 £ inte påverkats av inflation, skatteförändringar och listprishöjningar. På grund av de senaste VED -tweaks och andra externa faktorer har chefer fattat ett beslut att det inte längre är praktiskt att sälja fyndet Supermini för ett så lågt pris.
Annons – Post fortsätter nedan

• De billigaste nya bilarna till försäljning
Hur som helst är Sandero fortfarande mycket mer än £ 500 mer prisvärd än en Suzuki Celerio, och väsentligt billigare än en Ford Fiesta, Seat Ibiza eller Vauxhall Corsa. Om du vill ha en bil som kan tävla med Sandero på rymden, måste du gå upp till den dyrare MG3, som kostar från 8 695 £.
De flesta andra modeller inom sortimentet ser en blygsam prisökning. Den grundläggande SCE 75-motorn i mitt-spec atmosfärstrim är nu bara 800 £ mycket mer än ingångsbilen (jämfört med 1 400 £ tidigare), medan den populära Turbo Petrol TCE 90-versionen beordrar ytterligare 800 £. Miljöversioner drar nytta av luftkonditionering av standard-fit, en DAB-radio och kroppsfärgad trim. Top-Spec Laureate Cars har en pekskärm SAT-NAV och parkeringssensorer, med den dyraste DCI 90-versionen som ser ett hopp på 400 £.
Titta på finanserbjudanden och Sandero är till och med mycket billigare. Med en insättning på 1 367 £ (och ett insättningsbidrag på 250 £) kan du köra bort i en Sandero -åtkomst för £ 89 per månad.
Motoruppsättningen påverkas inte, består av två bensin och en diesel. Den mest ekonomiska versionen är DCI 90, som hävdar 80,7mpg.
Släcker Dacia Sanderos prispremie dig? Låt oss veta i kommentarerna nedan …

lakvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top