Uncategorized

Eleverna kan få körtest avbröts om bilen är smutsig, varnar DVSA

körtester kommer att avbrytas om eleverna dyker upp med en smutsig bil, har bilist- och bilstandardbyrån (DVSA) varnat.
Enligt policyer som åläggs för att stoppa spridningen av covid-19, måste alla bilar som ska användas i ett funktionellt körtest för att få bort ett skräp från sin instrumentpanel, fotbrunnar, dörrfickor, kopphållare och säten.

Kan du klara det nya körtestet?

Dessutom måste eleven eller deras instruktör torka ner bilens instrumentpanel och fysiska kontroller innan testet påbörjas, varefter granskaren kommer att göra en extra rengöring av vissa ytor.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

DVSA säger att om dessa åtgärder inte vidtas kommer testet inte att gå vidare för att inte riskera allmän säkerhet.
Nyheterna kommer efter ett allmänt rapporterat fall av en 17-årig flicka i Blackpool som fick sitt funktionella test avbröts innan det ens hade börjat när granskaren vägrade att komma in i passagerarsätet på grund av närvaron av gummiländningar i det inre. Dessa ansågs ha kommit från där flickans instruktör hade gnuggt ut något i sin anteckningsbok.
Trots att England har flyttat tillbaka till Covid ‘Plan A’ under den nuvarande regeringens vägledning, kräver DVSA fortfarande elevens bilister att bära ett ansikte som täcker under hela testet såvida de inte är undantagna och att ha minst ett fönster öppet på varje sidan av bilen.
Organisationen sa dock att den skulle granska sin politik på grund av den nuvarande regeringens vägledning.
Klicka här för våra funktionella körtesttips …

lakvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top