Förare kan ta itu med minimiavstånd för överträdelse av cyklister

bilister såväl som cyklister snart kan hantera nya vägregler, efter att avdelningen för överföring (DFT) avslöjade ett telefonsamtal för bevis på cykling, samt finansiering för tre Cykelsäkerhetsprojekt.
Ett möjligt område som regeringen kanske tänker på är att sätta ett lägsta avstånd för chauffeurs som förbi cyklister.
• Regeringen tillkännager större utvärdering av autonoma körlagar
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

Highway Code säger för närvarande chaufförer borde ge cyklister “gott” av området såväl som “minst så mycket utrymme som du skulle göra när du förbi en bil”, men ministrar har tidigare sagt att de var “intresserade” av att introducera ett obligatoriskt minimum som passerar avstånd som passerar avstånd .
Tillbaka 2016, överför sedan prästen Robert Goodwill, sade och uppfyllde införandet av minsta förbipasserande avstånd i Sydafrika, att ministrarna “förblir att tänka på modifieringen och hålla den under granskning.”
Och i februari i år introducerade myndigheterna i Cambridgeshire ‘Operation Velo’, vilket föreslog ett förbipasserande avstånd på 1,5 meter. Operationen såg cykelmonterade officerare på patrull för att fånga chaufförer som inte gav cyklister tillräckligt med rum, med bilister som hanterade böter på 100 £ samt tre laddningspoäng för slarvig körning.
En annan möjlig ny riktlinje skulle hantera den risk som utlöses av chaufförer som öppnar fordonsdörrar till cyklisternas väg. Bilister i Nederländerna lär sig att öppna fordonsdörrar med den “holländska räckvidden”, som inkluderar att använda handen längst bort från dörren för att öppna den, vilket i huvudsak tvingar chauffeurs att titta över deras tag för förbipasserande cyklister.

lakvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top