Nissans Andy Palmer är en ny Aston Martin VD

Andy Palmer, Nissan verkställande direktör och topp i vår Brit -lista 2012, har lämnat Nissan för att bli den nya VD för Aston Martin.
Nissan har släppt ett uttalande som säger att Palmers ersättare från 15 september kommer att vara Philippe Klein, som går med från Renault där han var verkställande direktör.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

Det är oklart när Palmer kommer att börja på Aston Martin men rekryteringsprocessen har helt klart varit lång, med den tidigare VD Ulrich Bez som stod ner i slutet av förra året.
Palmer måste fortsätta att försöka göra marken som ligger mellan Aston Martin och andra sportbilsproducenter som Bentley, vars försäljning fortsätter att gå från styrka till styrka.
Med äganderätten till varumärket split bland Investindustrial, Investment DAR och – mer nyligen – en 5 -procentig andel som tillhör Daimler, kommer Palmer att hjälpa till att utveckla företaget samtidigt som alla Astons investerare är lyckliga.
Att hjälpa processen är säkert sammankopplingen mellan Aston Martin och Daimler som kommer att se motorer och elektrisk utrustning delas mellan de två varumärkena-inte alltför olika för den upplevelse som Palmer hade med Renault-Nissan Alliance.
När det gäller Astons framtidsplaner finns det ett frågetecken över SUV-projektet, men det finns en helt ny arkitektur för sina sportbilar under utveckling som kommer att debutera med en DB9-ersättning i slutet av 2016. Power kan komma från AMG: s nya 4.0-liters V8 Turbocharged motor.
Astons ekonomichef, Hanno Kirner bekräftade att Aston “kommer under de närmaste åren att genomföra det viktigaste investeringsprogrammet i vår 101-åriga historia och förbereda marken för nya och spännande produkter i framtiden.”

lakvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top