First Opel Vivaro-E Vätebanen kommer in i tjänsten i Tyskland

Vauxhalls europeiska motsvarighet, Opel, har blivit den första producenten som producerar och säljer en vätebränslecell för kommersiellt bruk. Vivaro-E-väte går med i dess batteridrivna motsvarighet och kommer till Storbritannien i början av 2023.
Det första exemplet på Vivaro-E-väte kommer att börja service med den inhemska apparaten Miele, i Rhen-Main-regionen i Tyskland. Bilen kommer att utföra “daglig fälttjänst” på företagets inhemska marknad.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

Vauxhalls högra motsvarande motsvarighet kommer inte att anlända till Storbritannien före början av 2023. Luton-varumärket ”talar aktivt till företagskunder i Storbritannien nu” angående bränslecellbilen.

Bästa elektriska skåpbilar 2022

“Det nya Vivaro-E-vätet uppfyller perfekt kraven från flottekunder,” hävdade Opels utvecklingschef, Marcus Lott. “Vätebilen är den perfekta tjänsten för att köra långa avstånd med nollutsläpp i användningen såväl som för att transportera större belastningar utan att förlora tid medan du laddar batterierna.”
Vauxhalls nya kommersiella bränslecellens elbil (FCEV) är baserad på samma plattform som Battery Electric Vivaro-E, och den använder samma frontmonterade elmotor också, betygsatt vid 134 hk i vivaro-E men obekräftade i detta väte variant. I stället för det stora undergolvbatteriet är emellertid en mindre 10,5 kWh -enhet monterad under framsätet, som kontinuerligt laddas av en 45 kW bränslecell.
Bränslecellen matas av tre 700-bar vätentankar som kan fyllas på på tre minuter på en väteförstärkningsstation. Vauxhall hävdar ett maximalt intervall på 249 mil och förmörkar de 205 mil som hävdas av den största 75 kWh-batteriversionen av Vivaro-E.
Vivaro-E-väte kommer också med plug-in-stöd, så kan köras med batterilakten ensam för ett maximalt intervall på 31 mil.
Kanske mycket viktigare för användare förändrar inte förpackningen av väte -drivlinan skåpbilens bärkapacitet – lastvolymen på 6,1m2 är nivå med diesel och batteri -elektriska versioner av Vivaro. Maximal nyttolast uppgår till 1 000 kg.
“Vi är redan i kontakt med Storbritanniens flottöroperatörer som vill gå den extra milen om hållbarhet och vi ser fram emot att snart föra Vivaro-E-väte till Storbritannien,” sa Paul Willcox, VD på Vauxhall.

Läs mycket mer om varför Vauxhall Vivaro-E är vår 2021 Electric Van of the Year …

lakvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top