Hot Alpine R5-version av Renault 5 Electric Hatch för att få 215bhp

Alpine förbereder en mer potent version av Renault’s Reborn 5 Hatchback, med en frontmonterad 215bhp elektrisk motor lånad från den nya Megane E-Tech Electric Crossover, den Företagets ingenjörschef har bekräftat.
Det franska sportbilens varumärke kommer att byta till renelektriska fordon i mitten av detta decennium och har redan utfärdat teasers för vad det kallar sitt “drömgarage” -utbud-en stor SUV med en kupétaklinje, en sportbil Utvecklad med Lotus och den muskulösa R5 Hot Hatch. Våra exklusiva bilder visar hur bilarna kan se ut.

Nya Alpine A110 Facelift lanserade med två nya 296bhp -varianter

Företagets verkställande direktör för teknik, Gilles Le Borgne, har bekräftat för Auto Express att inte bara Alpine kommer att vara en uppvärmd version av Renault 5, utan också att den kommer att använda en frontmonterad motor som producerar 215 hk. Beroende på vikt och växel betyder det att bilen kan leverera en tid på 0-62 km / h på cirka sex sekunder.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

”Ett av drömgaraget kommer att vara ett derivat av R5”, sa Le Borgne. På frågan om den mer kraftfulla e-motoren från Renaults kommande Mégane E-Tech Electric kunde passa in i den mer kompakta CMF-BEV-arkitekturen som kommer att underbygga den nya R5, avslöjade han att: ”Det slutliga svaret är ja, för vi vill göra Alpina bilar. Genom att förkorta motorn [för den vanliga R5] har den den globala installationen. Vi kommer att justera spåret eftersom det kommer att vara en mer sportig look på R5 Alpine. ”
Le Borgne avslöjade också att Alpine utvecklar en fyrhjulsdrift multielektrisk motoruppsättning för sin sportiga SUV, med vridmomentvektorbakmotorer, men R5 Hot Hatch kommer att uteslutande drivas-det finns “inga aktuella planer” att erbjuda sådana sådana En layout för den heta hatchbacken.
4

Det är troligt att R5 Alpine skulle ha det större 52KWH-batteriet som erbjuds i CMF-BEV-plattformen för att leverera ett intervall norr om 200 mil. Chassit bör låna sig till högre prestanda, med MacPherson Struts förväntade längst fram (CMF-BEV delar många komponenter med CMF-B-plattformen som ligger till grund för den nuvarande Clio) och en multilänklayout på baksidan.
Vad tycker du om våra exklusiva bilder? Låt oss veta i kommentarerna nedan …

lakvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top