Uncategorized

Använde bilförsäljning upp 11,5% 2021

använde bilförsäljning i Storbritannien förbättrad med 11,5 procent från år till 2021. Totalt 7 530 956 begagnade motorer bytte hand, även om denna siffra fortfarande är 5,5 per per år Cent lägre än det pre-covid femårsgenomsnittet.
Den använda bilmarknaden var stark tidigare på året, enligt Society of Motor Producers and Traders (SMMT), med den bästa Q2 på rekord. Efterfrågan på begagnade bilar pressades av halvledarbristen som minskade tillgängligheten för nya bilar. Detta ledde till högre priser och lågt lager, vilket antydde använt försäljning avstängda mot slutet av året och sjönk 3,1 procent under fjärde kvartalet.

Använde bilfinansiering: PCP, PCH, leasing, lån och topptips

Efterfrågan på elektriska och plug-in hybridmodeller nådde rekordnivåer, med försäljningen upp 119,2 procent och 75,6 procent. Konventionella hybridtransaktioner ökade också 50,3 procent.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

Använde bensin- och diesel -bilförsäljning, under tiden, förbättrad med 10,7 procent respektive 9,8 procent. Detta innebär 96,6 procent av alla använda bilförsäljningar 2021 var fortfarande konventionellt drivna.
Cirka 32,7 procent av begagnade bilar som såldes var superminis, vilket gjorde detta till det mest populära segmentet, medan Black var den mest populära färgen – i motsats till den nya bilmarknaden, där Gray är favoriten.
Mike Hawes, verkställande direktör för SMMT, sa: ”Det är bra att se den använda bilmarknaden återgå till tillväxt, även om aktiviteten fortfarande ligger under där vi var pre-pandemiska.
”Med den globala bristen på halvledare som kommer att underlätta senare i år och släppa pressen på den nya bilförsörjningen, förväntar vi oss att mycket mer av de senaste, renaste och nollemissionsmodellerna blir tillgängliga för andra ägare.
“Efterfrågan på personlig rörlighet har utan tvekan förbättrats under pandemin, så det är viktigt att vi har en sund ny bilförsäljning för att driva flottanförnyelse och den använda bilmarknaden om vi ska förbättra luftkvaliteten och hantera klimatförändringar.”
Har du köpt en begagnad bil nyligen? Hur kändes förhållandena på marknaden för dig? Låt oss veta i kommentarerna …

lakvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top