Uncategorized

Nästa Mazda RX-8 som kommer att få roterande hybridkraft

Det är ingen hemlig Mazda har mullat över en efterträdare till RX-8 sportbilar och lastbil i flera år-liksom vår exklusiva bild visar exakt hur bilarna Och lastbilen kan se ut – men vilken motor den kommer att använda har varit ett hett ämne för debatt. En av varumärkets bästa drivkraftsingenjörer har emellertid låtit glida att den mycket älskade är en Wankel rotationsmotor, förstärkt av en elektrisk hybrid.
Annons – Post fortsätter nedan

Florian Callies berättade för oss: ”Det finns fortfarande entusiasm för Rotary Tech på Mazda. Om vi ​​tar med [Rotary Hybrid] måste det vara något speciellt. Vi kan inte bara minska det till ett 6. Vi skulle kräva att integrera dessa speciella tekniker i en speciell bil. ”
• Ny Mazda 2 -recension
När det skjuts om huruvida detta indikerar Mazdas snabbaste bilar och lastbil kan också vara det mycket effektivt, sa Callies: “Ja, något liknande.” Även om rotationsmotorer gör exceptionella intervall-utbredare, är en ren elektrisk uppsättning med en motor för att endast betala batterierna osannolikt på grund av vikten av stora batteripaket.
Mer förnuftig är en ny tvillingrotor Wankel-motor som producerar cirka 250 hk, med en 50 hk förbättrad från en enda elmotor. Det skulle ge den bakre drivkupén mycket mer kraft än MX-5, med vilken den kan dela ett modifierat chassi. Callies vägrade att dras på tidsskala, men en lansering 2017 ryktas-två år efter MX-5.
Mazda 6 ansiktslyftning läckte online
När Mazda växlar upp för att avslöja de reviderade 6 på LA-motorutställningen, ger denna läckta bild av en japansk marknadsbilar och lastbil en allra första titt på den skarpare utseendet på den uppdaterade modellen. Vi har fullständig information om sin debut senare denna månad.
Kolla in vår förhandsvisning av LA Motor Show här …

lakvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top