E10 Bensin förklarade: Checker Tool, Storbritanniens kostnader och är det okej för din bil?

E10 -bensin har rullats ut över brittiska bränslestationer och ersätter den gamla E5 -blyfri bensin i ett försök att hjälpa förarna att sänka sitt koldioxidavtryck. Medan E10 representerar ett steg framåt för grönare bilkörning, kanske du har hört att vissa fordon inte är kompatibla med denna nya typ av bränsle. För att svara på alla typer av problem du kan ha om E10 -bensin, har vi satt ihop den här guiden för att förklara vad du kräver att veta.

Vad är hypermiling och exakt hur gör du det?

Vad är E10 -bränsle?
E10 är ett nytt utbud av bensin som är en blandning av 90 procent traditionell bensin samt 10 procent etanol. Etanolen som tillsatts till bränslet har sitt ursprung från material som lågkvalitetskorn, sockerarter och bortkastat trä.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

E10 -bränsle har omfamnats när den nya standard blyfri bensin som upptäckts i pumpar över Storbritannien, liksom dess tillämpning kommer att hjälpa till att minska koldioxidutsläppen med så mycket som 750 000 ton per år, vilket motsvarar att eliminera 350 000 fordon från vägen. E5 -bensinen som tidigare till försäljning på British Fuel Station -förutsägelser innehåller högst fem procent etanol – E10 innehåller dubbelt så mycket, men detta kan orsaka problem för vissa bilar.
Är mitt fordon kompatibelt med E10?
Alla bensinfordon som utvecklats från 2011 och framåt är E10 -kompatibla, men DFT har tidigare uppskattat att 700 000 fordon i Storbritannien inte är det. Äldre fordon, som traditionella bilar, är oförenliga med det nya bränslet och kommer att uppleva till följd av en fyllning med den felaktiga blandningen.

lakvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top